sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Brian K. Vaughan ja Fiona Staples: Saga - ensimmäinen kirja

Valitsin Sagan kirjaston sarjakuvahyllystä pelkästään kannen perusteella. Katsokaa nyt, kuinka hieno kuva:
Kuva kustantajan sivuilta
Pidin tästä scifisarjakuvasta todella paljon. Sagan kuvat ovat upeita ja hahmot jo ulkomuodoltaan mieleenjääviä. Tarina on vetävä ja pääparin rakkaus ainakin tässä mielentilassa liikuttavaa. Pidin kertojaratkaisusta, jossa tarinaa vie eteenpäin sylivauva. Se luo toivoa synkkään tarinaan. Saga on sen verran reipas tarina, että suosittelen sitä nuorille aikuisille ja aikuisille.

Hain netistä muiden blogimerkintöjä tästä sarjakuvateoksesta ja löysin vaivatta kolme. Perusteellista analyysia Sagasta löytyy ainakin Raijalta Taikakirjaimista, Notko, se lukeva peikko -blogista ja Linnean Kujerruksista. Netistä löysin myös tiedon, että tätä herkkua löytyisi lisääkin, jopa käännettynä.

Ainoa ongelmani Sagan kanssa oli välillä auttamattoman epäselväksi menevä teksti värikkäällä pohjalla. Täti joutui tihrustamaan lukiessaan päänsäryssä lukulampun kanssa. Vika voi kyllä olla lukijassa tai olosuhteissa.

Teos: Saga
Tarina: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
Suomennos: Antti Koivumäki
Ladonta: Janne-Matti Keisala
Kustantaja: Like
Julkaisuvuosi: 2014 (alkuperäinen 2012)

2 kommenttia:

MarikaOksa kirjoitti...

Saga on kiinnostanut minua jo pitkään, mutta enpäs ole saanut lainatuksi kirjastosta. Näyttävän näköistä piirrosjälkeä näissä albumeissa näkyy olevan, joten pitää vaikka syyslomalla koettaa ryhdistäytyä ja tutustua sarjaan.

Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, MarikaOksa. Tämä henkilökohtainen löytö on taas muistutus itselle siitä, että sarjakuvahyllyllä kannattaa viettää tovi jokaisella kirjastokäynnillä.